A paleolit diéta bemutatása

Érdekességek a paleolit diétáról

Biztonságos a paleolit diéta? 1.

2017. február 01. 08:32 - kpeti1989

paleo13.jpgMint minden új keletű diétánál, a paleolit étrendnél is sokak megkérdőjelezték ennek biztonságosságát. Azonban a paleolit diéta, ami az ősember étkezési szokásain alapszik, teljesen biztonságos. Persze ennek igazolásához végig kell venni néhány dolgot, mielőtt erről mi magunk is megbizonyosodnánk. A paleolit diéta egyáltalán nem veszélyes, csak tudni kell azt megfelelően alkalmazni.

Az alacsony szénhidráttartalmú diéták

A paleolit diétával szemben támasztott egyik lehetséges kifogás az, hogy ez egy alacsony szénhidráttartalmú diéta. A paleolit diéta éppen ezért megosztja a tömeget, ugyanúgy, mint a hírhedt Atkins-diéta. Az Atkins-diétához hasonlóan a paleolit diéta is a magas fehérje- és zsírbevitel mellett teszi le a voksát, azonban sokkal kevesebb szénhidrát fogyasztását javasolja.

Persze a paleolit diétának nem célja, hogy korlátozza - sőt szélsőségesen korlátozza - a szénhidrátbevitelt. A túl kevés szénhidrát veszélyes lehet, ha szándékosan iktatjuk ki az étrendből, akkor az ketózishoz vezet, ami nem vezet egészséges fogyáshoz. Azonban a paleolit diétában nagyon sok szénhidrátforrás található, ugyan burgonyát, gabonát és cukrot nem lehet fogyasztani, de a gyümölcsökkel és zöldségekkel lehet fedezni a napi szénhidrátmennyiséget. Tehát amíg az Atkins-diétában nincs sok keresnivalója a szénhidrátnak, addig a paleolit étrend nem korlátozza ezek fogyasztását, csupán a forrást változtatja meg: az egészségesebb szénhidrátokat részesíti előnyben.

komment
süti beállítások módosítása