A paleolit diéta bemutatása

Érdekességek a paleolit diétáról

Paleolit ünnepi receptek 1.

2016. december 28. 08:38 - kpeti1989

Habár a karácsony már elmúlt, azért még mindig kerülhetnek ünnepi fogások a vasárnapi asztalra. Persze csak és kizárólag paleolit barát fogásokról van szó.

Azt elismerjük, hogy igen ijesztő lehet a paleolit táplálkozást követőknek, ha ünnepi ebédet kell készíteniük, hiszen bizonyára lesznek olyan vendégeik, akik nem követik ezt az életmódot. Azonban nagyon sok paleolit barát étel van, ami nemcsak rostokban, fehérjékben, egészséges zsírokban és antioxidánsokban gazdag, hanem, ami az étvágyat is felkelti és jól beilleszthető az ízletes vacsorába.

paleo10.png 

1. Sertés és zöldség töltelék

A paleolit őseink nem ettek semmi olyat, ami közel állna a hagyományos töltelékekhez, így a paleolit tölteléket érdemes kissé átvariálni. A History Channel honlapja kihangsúlyozza, hogy a korábbi években karácsonykor és hálaadáskor inkább vadrizses tölteléket szolgáltak fel, amit szárnyashússal turbóztak fel. A hagyományos töltelék paleolit változatának elkészítéséhez használjunk a töltetlékbe zellert és olyan fűszereket, mint a kakukkfű, a zsálya, a borsikafű, a só és a bors. A zsemlemorzsa helyett a sertéshús, az apróra vágott kaliforniai paprika, a fokhagyma, a gomba és a kókuszolaj lesz a legmegfelelőbb. Ezután már persze kedvünk szerint variálhatjuk ezt a fogást.

2. Fokhagymás "nem-krumplipüré"

A fehér burgonya ugyan tápláló, de nem igazán illeszthető bele a paleolit étkezési tervekbe, mivel jelentős hatással van a vércukorszintre. A hagyományos burgonyapürét tehát olyan alapanyagokkal kell átalakítani, amik alacsony kalóriatartalmúak és kicsi a glikémiás indexük is. Ginger Calem edző szerint a legjobb, ha fokhagymás tört karfiol kerül a burgonyapüré helyett az asztalra. A karfiolt ehhez először le kell forrázni, majd hagyni, hogy a gőzben megpuhuljon, amit a kézi mixeres összetörés követ, végül mehet rá a bio vaj és a sült fokhagyma, a só, valamint a bors.

komment
süti beállítások módosítása