A paleolit diéta bemutatása

Érdekességek a paleolit diétáról

A paleolit diéta és az ázsiai ételek

2016. december 14. 12:19 - kpeti1989

paleo12.jpgSzámos ázsiai diétában, tehát a japán, thai, kínai és malajziai ételekben nagyon sok keményítőtartalmú és feldolgozott élelmiszer szerepel, például a tofu, a rizs és a tészta. Bár ezek az ételek igen finomak, nincs helyük a paleolit étrendben, mivel ott épp az a cél, hogy megszüntessük az összes olyan élelmiszert, amit az emberiség a mezőgazdaságot követően ismert meg. Szerencsére van jó néhány olyan ázsiai étel, amit nagyszerűen be lehet illeszteni a paleolit étrendbe is.

Grillezett húsok

A húsok szabadon fogyaszthatóak a paleolit étrendben, így ezeket érdemes beilleszteni akkor is az étrendbe, ha ázsiai menüt készítenénk. Szerencsére az ázsiai konyhában egészen jól elterjedtek a grillezett húsok. Ázsiában általában ezek közül a csirke, a tintahal, a marhahús és a sertéshús fogy. Ezeket édes-savanyú mártásokkal készítik el az ázsiai konyhában, ez azonban a paleolit diétában nem engedélyezett. Éppen ezért a paleolit diéta során ezeket kerüljük el. 

Gyümölcsök

Az ázsiai országokban előszeretettel használják fel a gyümölcsöket, különösen a mérsékelt délkelet-ázsiai területeken, például Kambodzsában, Laoszon és Burmán. Ázsiában gyakran fogyasztott gyümölcs a mangó, a sárkánygyümölcs, a banán és az ananász. Szerencsére a gyümölcsök a paleolit diétába is jól illeszkednek. Azonban ebből sem érdemes túlzásba esni, hiszen túl nagy mennyiségben elsavasítják a szervezetet. 

Zöldségek

Zöldség fontos része a paleo étrendnek. Az ázsiai konyha is előszeretettel használ zöldségeket, főleg brokkolit, spenótot, kelkáposztát és a sárgarépát.

komment
süti beállítások módosítása