A paleolit diéta bemutatása

Érdekességek a paleolit diétáról

A paleolit diéta és a költségek

2017. február 27. 09:19 - kpeti1989

paleo14.jpgMi van akkor, ha nem engedhetem meg magamnak, hogy áttérjek a paleolit étrendre? Azt gondolja sok ember, hogy a paleolit táplálkozás drágább, mint a normális étrend, sokan aggódnak, hogy a paleolit diéta csődbe teszi őket. Az emberek gyakran automatikusan feltételezik, hogy az egészséges ételek drágák, azt hiszik, hogy azokat túlárazzák és a költség-haszon arány túl alacsony lesz ahhoz, hogy hosszú időn át egy adott étrendnek elkötelezzék magukat. Nos, szerencsére, mindenki, aki szeretne elindulni a paleolit diéta útján, meg fogja tapasztalni, hogy ezek az állítások csupán mítoszok.

A paleolit diéta további nagy előnye az is, hogy ez könnyen megfizethető és egészséges élelmiszerekből tevődik össze, amiket jól lehet kombinálni a különféle receptekben. Ez azt jelenti, hogy ahelyett, hogy a hűtőt telipakolnád mindenféle élelmiszerrel, érdemes csak a legfontosabbakat beszerezni, olyanokat, amiket sokféleképpen el lehet készíteni, így nem is kell sokat költeni ahhoz, hogy változtatosan és paleo-barát módon táplálkozhassunk.

Ilyen formán egy ember maximálisan képes kihasználni a paleolit ételek tulajdonságait, semmit sem kell kidobni többé. Nincs többé penészes hűtő vagy romlott étel, mivel a paleolit diéta egy alacsony költségvetés esetén is jól tartható. A zöldségekből és gyümölcsökből a legjobb, ha smoothie-t készítünk, mert ez gyorsan és olcsón készen van. A húsokból pedig ragut vagy levest is főzhetünk.

komment
süti beállítások módosítása