A paleolit diéta bemutatása

Érdekességek a paleolit diétáról

A paleolit diéta és a kávé

2016. november 13. 11:15 - kpeti1989

paleo9.jpgA paleolit étrend a természetes élelmiszereket részesíti előnybe, azokat, amiket nem finomították modern kémiai eljárásokkal. A kávé bizonyosan nem volt fellelhető a paleolit korban, de sok paleolit diétázó úgy érzi, hogy szükségük van erre a fekete italra, hogy képesek legyenek tartani a napi iramot.

A kávé és a paleolit diéta

Ha reggeli lendületet kapunk a kávétól, amit tejszínhabbal vagy tejszínnel fogyasztunk, akkor ezt a szokást bizony érdemes elhagyni. Az ilyen típusú kávé cukorral terhelt és állati tejterméket is tartalmaz. A fekete kávé, ami cukormentes és tejmentes és jobb lehetőség, de azt tudni kell, hogy a koffein gátolja az immunrendszer megfelelő működését és rendszeres fogyasztása akár autoimmun betegségeket is előidézhet. Tehát a legjobb, ha teljesen elkerüljük a kávét és a koffeint a paleolit diétában. Sőt, ha azt érzed, hogy a kávé rabja vagy, akkor érdemes néhány hét vagy hónap alatt teljesen leszokni róla, mivel a szervezet nagyon könnyen tud alkalmazkodni a koffeinmentes élethez.

Kávé alternatívák

A koffeinmentes kávé lehet egy jó lehetőség, ha valóban azt érezzük, hogy szükségünk van valamire, ami hasonlít a megszokott csésze kávénk ízére. A koffeinmentes kávé íze ugyanaz, viszont nincs benne koffein. Ha pedig nem megy ilyen hirtelen az átállás, akkor érdemes a szűrt kávét espressóra cserélni, mert ebben is kevesebb a koffein. A tea is jó megoldás lehet a koffein mennyiségének csökkentésére.

komment
süti beállítások módosítása